Waarom sedum dakbedekking?
Omdat iedereen belang heeft bij schone lucht, minder CO2 en droge voeten.

Sedumprojecten

Onderstaand enkele links naar lopende en eerder uitgevoerde sedum projecten.


  • Nieuw op te starten project in verzorgingsgebied van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Naar aanleiding van deze website, de facebookpagina van de Vijver- en Tuinvilla's in IJsselstein en de aandacht die Klimaat Neutraal IJsselstein ons heeft gegeven zijn wij benaderd door 3 personen die geïnteresseerd zijn in het aanleggen van een sedum dak.

Geen van drie geïnteresseerden heeft echter tijd om een sedum project op te starten en te leiden.

OPROEP

Is er iemand geïnteresseerd in een sedum dak die ook de tijd en moeite wil nemen om een project als deze op te starten en te leiden? Vanuit waaromsedum.nl zullen wij je helpen niet de fouten te maken die wij al gemaakt hebben en je een goede start bieden.

Bij interesse graag een bericht via de contact pagina, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.Shannon Hoeflaken wilde graag sedum op haar schuurtje. En ze wilde dat graag samen met anderen inkopen. Ze meldde zich bij Klimaatneutraal IJsselstein en ging voortvarend te werk. Informatie bij het Waterschap, overleg met mogelijke leveranciers en subsidie aanvragen bij het Blauwe Bewoners initiatief. 

Bij de Duurzame Week Utrecht kwam ze in contact met SemperGreen, de kweker van de sedummatten. Een hovenier heeft uiteindelijk de aanvragen beoordeeld en de matten van Sempergreen geleverd. Bovendien kwam hij spreken op de informatieavond. 

In totaal is er sedum geleverd bij 17 huishoudens, de meesten hebben het zelf gelegd. 


Het was de zomerhit van 2019: groene daken op de bushokjes in Utrecht. Het kwam op de BBC, ARD en WDR en in The Guardian en USA Today. En verschillende media uit Canada, India, Oekraïne en Italië besteedden er aandacht aan. Nijmegen, Rotterdam, Hoorn en Apeldoorn willen ze ook. Topmodel Doutzen Kroes plaatste het op haar Instagram. Het Utrechts bushokje met een groen dak verovert de wereld!


Naar aanleiding van het eerste sedum project, georganiseerd door Klimaatneutraal IJsselstein is een bewonersgroep in Zenderpark een eigen sedumtraject begonnen. In nauwe samenwerking met KNIJ is een projectplan opgesteld en is de subsidieaanvraag bij Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR) ingediend.

E-mailen
Map